Kirjallisuutta

Bernhard Hörning, Sabine Raskopf, Christel ym. Simantke: Sikojen lajinmukainen hoito
 
ISBN: 9789514577239
 
 
Rautala Helena: SIKALAN ELÄINLÄÄKÄRIKIRJA
 
ISBN: 9789519635668
 
The Illustrated Guide to Pigs: How to Choose Them, How to Keep Them
 
Celia Lewis, HRH The Princess Royal: The Illustrated Guide to Pigs: How to Choose Them, How to Keep Them
 
ISBN 9781616084363
 
With a resurgence of interest in raising animals, this delightfully illustrated and informative book is ideal for anyone who wants to choose the most suitable pig breed. "The Illustrated Guide to Pigs" covers thirty-eight of the most common breeds of pig in North America and Europe. Lewis has included helpful introductory sections with practical advice about pig rearing and husbandry, outlining the difference between the breeds. There are also practical sections on how to buy pigs, the equipment required to keep them, and advice on their basic care, feeding, and hygiene.
 
Potbellied Pig Behavior and Training, Revised Edition: A Complete Guide for Solving Behavioral Problems in Vietnamese Potbellied Pigs
 
Priscilla Valentine: Potbellied Pig Behavior and Training, Revised Edition: A Complete Guide for Solving Behavioral Problems in Vietnamese Potbellied Pigs
 
ISBN: 978193058074
 
PETS / PSYCHOLOGY. Learn the common-sense approach to enjoy your potbellied pig from an expert trainer who has owned numerous Potbellied Pig Trick Campions of the World and has appeared on national TV countless times. Find out how to choose the right pig, train your pig to obey and how to discipline it, follow the Pig Programming philosophy, use the Ten-Step Program for behavior, and solve pig problems from A to Z. Includes 64 color photos, 21 black/white photos, an index, and an animated cartoon pig on the page corners with page-flipping.
 
 
Jan Hulsen, Kees Scheepens: SIKAHAVAINTOJA-KIRJA
 
ISBN 9789518082012
 
Pigs
 
Neville Beynon: Pigs
 
ISBN 9781847977526
 
Pigs - A guide to Management - Second Edition provides a comprehensive introduction to all aspects of pig-keeping: how pigs have developed, the influence of the market on the breeds and pig-keeping systems, nutrition, the pig and its environment, reproduction, piglet birth, survival, growth and development, and the important place of artificial insemination in both modern commercial production and maintaining our rare breeds. The welfare, care and managemet of the pig through to its sale as a finished pig, along with that of the breeding sow, gilt, boar, is a central theme.
 
Sikapossu -
 
Haapio, Markku: Sikapossu
 
ISBN 9511196901
 
Kulttuurihistoriaa ja possureseptejä Sikamaisen hauska keittokirja ja tietopaketti kaikille karjuille Markku Haapio on perehtynyt sikaan sekä ilmiönä että kulinaristisena elämyksenä. Käsitellyiksi tulevat possun kaikki puolet: possu eläimenä ja kotieläimenä, possun historia, possuun liittyvät tabut, possu kirjallisuudessa, kuvataiteessa, elokuvassa, lauluissa, sarjakuvissa. Ruuanlaittaja saa vankkaa tietoa sianlihan käytöstä, ruhon leikkaamisesta ja eri ruhonosien käytöstä. Reseptejä on kolmisenkymmentä, valtaosa Suomesta, ja joulukinkku saa luonnollisesti erityiskohtelun. Kuvituksena on houkuttelevia ruokakuvia, possuaiheisia postikortteja, vanhoja piirroksia ja maalauksia sekä valioyksilöitä tekijän satojen minipossujen kokoelmasta. Markku Haapio on Iltalehden toimittaja. Hän on julkaissut vuonna 2002 yhdessä Antti Vahteran ja Visa Nurmen kanssa kirjan Nakit ja muusi sekä viime vuonna teoksen Sininen Lenkki ja kymmenen mestaria.
 
 
Kokoliha-Karhunen
Panu Karhunen: Kokoliha-Karhunen
 
ISBN 9789522402851
 
Kokoliha-Karhusen tavoitteena on valmistaa ateria porsaan jokaisesta osasta. Hän aloittaa keittiössään korvista ja on tyytyväinen vasta kun on päässyt tekemään saparosta maukasta grilli-illallista. Pataan ja lautaselle päätyvät paitsi perinteiset ruhonosat, kuten sisäfilee ja kassler, myös erikoiset elimet. Lavasta syntyy nyhtöpossua, kulmapaistista kebabia, päästä naamarulla ja keuhkoista filippiiniläistyylistä pataa. Porsas pala palalta on kirja ruoanlaiton harrastajalle. Lukija pääsee Karhusen mukaan, kun tämä etsii ruhonosia ja tilaa lihakauppiaalta erikoisia raaka-aineita. Karhunen kertoo rehellisesti ja huumorin siivittämänä myös epäonnistumisistaan. Vaikka amatöörin keittiössä matka on yhtä tärkeä kuin päämäärä, yllättävän usein lopputulos on varsin syötävä ellei jopa herkullinen. Kirja antaa vapaa-ajankokille sopivia tehtäviä viikonlopun kokolihakerhoa varten. Mukana tulee tehtävälista, josta voi ruksata käyttämänsä osat. Toimittajana Karhunen on tutkinut, missä maailman ruokakulttuureissa erikoisuuksia osataan käyttää, ja imenyt vaikutteita monelta suunnalta. Ota vastaan Kokoliha-Karhusen haaste ja tee ruoaksi kokonainen sika! Kun Kokoliha-Karhunen riisuu essun, hän on Ilta-Sanomien ISTV:n toimituksen esimies. Panu Karhunen pitää ruoanlaitosta lähes yhtä paljon kuin syömisestä. Kirjan pohjana hänen suosittu bloginsa, jota julkaistaan Ilta-Sanomien nettisivuilla. Blogille on kertynyt eri lukijoita sen aloituksen jälkeen lähes puoli miljoonaa.
 
 
kuva: Possu - Rakkaudesta porsaanliharuokiin
 
Mountain Johnnie: Possu - rakkaudesta porsaanliharuokiin
 
ISBN: 9789522541383
 
Possu-keittokirjan pääosassa on tietenkin porsas ja sen tarjoamat monipuoliset ruoanlaittomahdollisuudet. Kirjan reseptien avulla valmistat herkullisia aterioita porsaanlihasta. Ruokahalua herättävin kuvin ja selkein valmistusohjein varustettu kirja tarjoaa inspiraatiota kaikentasoisille kotikokeille. Reseptit tarjoavat vaihtoehtoja nopeista ja helpoista aterioista kunnianhimoisempiin ruokalajeihin, jotka vaativat jopa tuntien kärsivällistä kypsyttelyä. 
 
Teos tarjoaa possureseptejä salaateista pataruokiin ja etnisistä ruokalajeista savustettuihin herkkuihin. Ohjeiden lisäksi kirja antaa käytännöllistä tietoa ruhon eri osista ja monista käyttötarkoituksista. 
 
Kirjan tekijä Johnnie Mountain on pitkän linjan kokki ja onnellisten porsaiden lihasta valmistettujen ruokien puolestapuhuja.