Sika paloina

 
Ruokatieto, sianliha
 
Sian ruhon osat.
 
1. Pää
 
2. Kaula
 
4. Etuselkä
Luuton osa on kasleri eli niska. Uunipaistiksi, leikkeisiin, pihveihin, paistirulliksi, talouskyljyksiin, kastikkeisiin, pataruokiin.
 
5. Rinta
 
6. Kyljysselkä
Ulkofilee, sisäfilee ja luinen kyljysselkä. Porsaankyljykset.
 
7. Ulkofilee
Uunissa kypsennettäväksi, pihveiksi ja leikkeiksi.
 
8. Sisäfilee
Possun arvokkain ja murein osa. Kokonaiseksi paistiksi, viipaleiksi, leikkeiksi, noisetteiksi, grilliin.
 
9. Kylki
Possun rasvaisin osa. Kastikelihaksi, savustettavaksi, läskisoosiin, viipaleiksi, ribseiksi. Pekoni on suolattua ja savustettua kylkisilavaa.
 
10. Vatsa
 
11. Lapa
Haudutettaviin lihapatoihin, kastikkeisiin, wokkeihin, verkkopaistiksi, karjalanpaistiin, jauhelihaan, uunissa kypsennettäväksi.
 
12. Kinkku
Ulkopaisti, kulmapaisti, sisäpaisti, paahtopaisti. Paistettavaksi, leikkeisiin, kuutioiksi ja suikaleiksi vokkeihin ja kastikkeisiin, sekä karjalanpaistiin.
 
13. Potka
Hernekeittoon, uunissa kypsennettäväksi.
 
14. Sorkka
 
15. Saparo
 
Lähde: Wikipedia, Ruokatieto.fi